Receptek
Hozzávalók
-
kb 5 kg bébipulyka
-
10 dkg só
-
6 l víz
-
10 gerezd fokhagyma
-
4 szál rozmaring
-
5 db zellerlevél
-
1 db alma
-
2 db sárgarépa
-
10 dkg vaj
-
2 ek méz
Még nem készítettél kocsonyát? Nincs több kifogás!
Itt egy szuper, elronthatatlan recept, és nálunk a hozzávalót is megveheted!
Hozzávalók:
80 dkg sertéshús (karaj, vagy tarja)
1/2 adag kocsonyacsomag
2 csipet egész feketebors
1 fokhagyma
1 vöröshagyma
só, ízlés szerint
-
1,5 kg csontos báránycomb
-
1 dl sör
-
4 gerezd fokhagyma
-
Pár szál friss rozmaring
-
Só,bors
-
1 közepes fej lila hagyma
-
1 dl olivaolaj
Jöhet az összeállítás:
Tudtad, hogy a fehér húsú tőkehal a májában tárolja a zsiradékot? Ezért olyan zsírszegény a húsa, amitől nemcsak remek diétás étel, de nagyon egészséges is: magas az omega3 tartalma, rengeteg benne a fehérje és jelentős a foszfor- valamint a B3, B6 és a B12 vitamintartalma is.
Ha idén egészségesebben szeretnél étkezni, de az elmúlt napok máris kihívás elé állítottak, ez a brokkolis smoothie jól fog jönni: vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, finom, krémes és laktató. Próbáld ki az alábbi receptet, nem fogsz csalódni! Ha meguntad, nyugodtan variálhatod más gyümölcsök és zöldségek hozzáadásával.
Miért is olyan népszerű Szilveszterkor a virsli? A csirke és a hal ilyenkor tiltólistás ételek, a virsli viszont általában disznóból készül, és mindenki szereti, így azzal nem lőhetünk nagyon mellé. Ráadásul egyszerűen elkészíthető: aki a karácsonyi sütés-főzés után nem akar órákig a konyhában állni, pár perc alatt összedobhatja a vacsorát.
Miért ne kerüljön az ünnepi asztalra egy különlegesebb fogás? Lehetne például szarvaspörkölt túrós csuszával.
Mi magyarok tipikus karácsonyi halfogyasztók vagyunk. Sokan csak az Ünnepekkor, évente egy alkalommal esznek halat, de ilyenkor az ő asztalukról sem hiányozhat az igazi magyaros, paprikától pirosló, gőzölgő halászlé.
Vitathatatlanul az egyik legfontosabb dolog az otthoni steak sütésben az alapanyag kiválasztása. A tökéletes eredményhez kiváló minőségű húst kell beszereznünk, és a megfelelő vágási és sütési módot kell kiválasztanunk az étel számára.