Húsvéti ínyenc hidegtál
- A sült kacsamellhez:
- 2 db kacsamell
- 2 szál rozmaring (vagy őrölt rozmaring)
- só
- bors
- Az aszalt paradicsomos sonkatekercshez:
- 10 dkg serrano sonka
- 20 dkg feta sajt
- 10 dkg aszalt paradicsom
- A mustáros töltött tojáshoz:
- 4 db tojás
- 2ek magos mustár
- só
- bors
- pár csepp chiliszósz
- A franciasalátához:
- 400g francia zöldségkeverék
- 2 db alma
- 4 db csemege uborka
- 6-7ek majonéz
- 2 ek mézes mustár
- pár csepp citromlé
- só
- bors
- Egyéb hozzávalók:
- 1 kisebb húsvéti sonka felszeletelve
- 1 csomag retek
- 10 dkg rukkola
- 10 dkg olívabogyó
- 10 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg mozzarella golyó
- A kacsamelleket befűszerezzük, serpenyőben mindkét oldalát 10-10 percig megsütjük, majd lefedve hagyjuk kihűlni.
- A sonkatekercshez a feta sajtot és az apróra vágott aszalt paradicsomot összekeverjük. Betöltjük vele a sonkaszeleteket és feltekerjük őket.
- A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és egy egész tojásból, a többi tojás sárgájából és az ízesítőkkel krémet készítünk.
- A franciasalátához a zöldségkeveréket a kockára vágott almát és csemege uborkát összekeverjük a szószokkal, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.
- Egy tálra halmozzuk a franciasalátát, és ráhelyezzük a felszeletelt kacsamellet. Mellé tesszük a sonkatekercseket és pár szelet húsvéti sonkát, valamint a többi hozzávalót.
Receptötlet mindmegette.hu, Mészáros Balázs.