Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Húsvéti ínyenc hidegtál

Húsvéti ínyenc hidegtál
  • A sült kacsamellhez:
  • 2 db kacsamell
  • 2 szál rozmaring (vagy őrölt rozmaring)
  • bors

 

  • Az aszalt paradicsomos sonkatekercshez:
  • 10 dkg serrano sonka
  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg aszalt paradicsom

 

  • A mustáros töltött tojáshoz:
  • 4 db tojás
  • 2ek magos mustár
  • bors
  • pár csepp chiliszósz

 

  • A franciasalátához:
  • 400g francia zöldségkeverék
  • 2 db alma
  • 4 db csemege uborka
  • 6-7ek majonéz
  • 2 ek mézes mustár
  • pár csepp citromlé
  • bors

 

  • Egyéb hozzávalók:
  • 1 kisebb húsvéti sonka felszeletelve
  • 1 csomag retek
  • 10 dkg rukkola
  • 10 dkg olívabogyó
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg mozzarella golyó
  1. A kacsamelleket befűszerezzük, serpenyőben mindkét oldalát 10-10 percig megsütjük, majd lefedve hagyjuk kihűlni.
  2. A sonkatekercshez a feta sajtot és az apróra vágott aszalt paradicsomot összekeverjük. Betöltjük vele a sonkaszeleteket és feltekerjük őket.
  3. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és egy egész tojásból, a többi tojás sárgájából és az ízesítőkkel krémet készítünk.
  4. A franciasalátához a zöldségkeveréket a kockára vágott almát és csemege uborkát összekeverjük a szószokkal, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.
  5. Egy tálra halmozzuk a franciasalátát, és ráhelyezzük a felszeletelt kacsamellet. Mellé tesszük a sonkatekercseket és pár szelet húsvéti sonkát, valamint a többi hozzávalót. 

Receptötlet mindmegette.hu, Mészáros Balázs.

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek