Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2021. 05. 26. 15:09:43

 

A Kárpát-medencébe valószínűleg a római légiók hozták el, amelynek első magyar nyelvű receptje 1439-ben jelent meg. A már tojást is tartalmazó receptet a XVI. században írták le először, és az eszerint elkészített tésztát forró zsírban sütötték ki. Magyarországon egy vékony tésztájú változat terjedt el, de van ahol kisebb, nagyobb, vékonyabb vagy vastagabb palacsintákat készítenek.

2021. 03. 29. 10:21:10

 

  1. 1,5 kg csontos báránycomb

  2. 1 dl sör

  3. 4 gerezd fokhagyma

  4. Pár szál friss rozmaring

  5. Só,bors

  6. 1 közepes fej lila hagyma

  7. 1 dl olivaolaj

Jöhet az összeállítás:

2021. 03. 22. 09:53:41
Küldd el nekünk kedvenc vendéglátóhelyed nevét! A következő, 10.000 Ft feletti vásárlásból 10% kedvezményt adunk!
2021. 03. 18. 13:51:07

A juh, vagy bárány húsa sok országban rendkívül népszerű, de itthon leginkább a húsvéti asztalhoz kötik.

 

Sokan idegenkednek tőle, pedig a fiatal bárányhús alapvetően ínyencségnek számít. A hús minősége nagymértékben függ a juh fajtájától, az álatok életterétől és a táplálékul szolgáló növényektől is. A hús minőségét az állat életkora is meghatározza. Minél idősebb az állat, annál sötétebb, durvább rostozatú a húsa, és annál erősebb az aromája is, amely gyakran megosztó. A fiatalabb bárány húsa világosabb, és finomabb rostozatú, a gourmet konyhák által kedveltebb.

A húsboltokban leggyakrabban báránycombot, vagy lapockát találunk.

2021. 02. 17. 14:35:30
Vásárolj kocsonya csomagunkból, és nyerj a számláddal!
2021. 02. 12. 14:38:56

Tudtad, hogy a fehér húsú tőkehal a májában tárolja a zsiradékot? Ezért olyan zsírszegény a húsa, amitől nemcsak remek diétás étel, de nagyon egészséges is: magas az omega3 tartalma, rengeteg benne a fehérje és jelentős a foszfor- valamint a B3, B6 és a B12 vitamintartalma is.

2021. 01. 05. 14:12:09

 

Ha idén egészségesebben szeretnél étkezni, de az elmúlt napok máris kihívás elé állítottak, ez a brokkolis smoothie jól fog jönni: vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, finom, krémes és laktató. Próbáld ki az alábbi receptet, nem fogsz csalódni! Ha meguntad, nyugodtan variálhatod más gyümölcsök és zöldségek hozzáadásával.

2020. 12. 28. 13:14:00

 

Miért is olyan népszerű Szilveszterkor a virsli? A csirke és a hal ilyenkor tiltólistás ételek, a virsli viszont általában disznóból készül, és mindenki szereti, így azzal nem lőhetünk nagyon mellé. Ráadásul egyszerűen elkészíthető: aki a karácsonyi sütés-főzés után nem akar órákig a konyhában állni, pár perc alatt összedobhatja a vacsorát.

 

2020. 12. 14. 15:06:09

 

Miért ne kerüljön az ünnepi asztalra egy különlegesebb fogás? Lehetne például szarvaspörkölt túrós csuszával.

2020. 12. 09. 15:20:49

 

Mi magyarok tipikus karácsonyi halfogyasztók vagyunk. Sokan csak az Ünnepekkor, évente egy alkalommal esznek halat, de ilyenkor az ő asztalukról sem hiányozhat az igazi magyaros, paprikától pirosló, gőzölgő halászlé.