Blog
Kiszámoltad már, hogy mennyi olaj kell egy szelet hús kisütéséhez?
A válasz egyszerű, szinte semmi. Nem kell lemondanod a ropogós panírról azért, hogy spórolj az olajjal. Akár az egészséged, akár a pénztárcád miatt szeretnéd csökkenteni az olaj felhasználásodat, egy forrólevegős sütő tökéletes alternatíva lehet.
Hozzávalók
-
kb 5 kg bébipulyka
-
10 dkg só
-
6 l víz
-
10 gerezd fokhagyma
-
4 szál rozmaring
-
5 db zellerlevél
-
1 db alma
-
2 db sárgarépa
-
10 dkg vaj
-
2 ek méz
Kedves Partnerünk
Szeretnénk tájékoztatni, hogy az Árstop „hatósági fix ár” rendelet a kiskereskedelmi egységekre vonatkozik.
A Bahamas Kft. a lakossági vásárlásra vonatkozó októberi árazást és mennyiségi elérhetőségi követelményeket kell, hogy betartsa.
A nagykereskedelmi működést nem szabályozza ez a Kormány rendelet.
Szeretnénk tájékoztatni, hogy a lakosság részére a jelenlegi árakhoz vásárlási limitet vezetünk be, ami felette van a tavalyi, átlag napi vásárlási mennyiségnek.
A nagykereskedelmi Partnereink számára nincs mennyiségi korlátozás a termékek elérhetőek a jelenlegi nagykereskedelmi árakon, folyamatosan.
Még nem készítettél kocsonyát? Nincs több kifogás!
Itt egy szuper, elronthatatlan recept, és nálunk a hozzávalót is megveheted!
Hozzávalók:
80 dkg sertéshús (karaj, vagy tarja)
1/2 adag kocsonyacsomag
2 csipet egész feketebors
1 fokhagyma
1 vöröshagyma
só, ízlés szerint
A Kárpát-medencébe valószínűleg a római légiók hozták el, amelynek első magyar nyelvű receptje 1439-ben jelent meg. A már tojást is tartalmazó receptet a XVI. században írták le először, és az eszerint elkészített tésztát forró zsírban sütötték ki. Magyarországon egy vékony tésztájú változat terjedt el, de van ahol kisebb, nagyobb, vékonyabb vagy vastagabb palacsintákat készítenek.
-
1,5 kg csontos báránycomb
-
1 dl sör
-
4 gerezd fokhagyma
-
Pár szál friss rozmaring
-
Só,bors
-
1 közepes fej lila hagyma
-
1 dl olivaolaj
Jöhet az összeállítás:
A juh, vagy bárány húsa sok országban rendkívül népszerű, de itthon leginkább a húsvéti asztalhoz kötik.
Sokan idegenkednek tőle, pedig a fiatal bárányhús alapvetően ínyencségnek számít. A hús minősége nagymértékben függ a juh fajtájától, az álatok életterétől és a táplálékul szolgáló növényektől is. A hús minőségét az állat életkora is meghatározza. Minél idősebb az állat, annál sötétebb, durvább rostozatú a húsa, és annál erősebb az aromája is, amely gyakran megosztó. A fiatalabb bárány húsa világosabb, és finomabb rostozatú, a gourmet konyhák által kedveltebb.
A húsboltokban leggyakrabban báránycombot, vagy lapockát találunk.