Sütőtökkrémleves
A sütőtök magas karotin tartalma és könnyen emészthető rostjai miatt nagyon értékes zöldségfélénk. Egyszerűen elkészíthető krémlevesként és az egész család szeretni fogja!
Hozzávalók 4 adaghoz:
60 dkg fagyasztott sütőtök
1 db kisebb burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
40 g vaj
1 ek méz
1 db zöldség leveskocka
1 dl főzőtejszín
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
1 evőkanál pirított tökmag
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, és karamellizáljuk. Felöntjük a zöldséglevessel (1,2 liter). Beletesszük a kockára vágott burgonyát és ha forr, a sütőtököt, majd puhára főzzük.
Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele szerecsendiót, hozzáadjuk a tejszínt. Botmixerrel pürésítjük.
Visszatesszük a tűzre, és további 5-10 percig főzzük.
Pirított tökmaggal és egy kis tejszínnel tálaljuk.