Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mennyi olaj kell egy szelet hús kisütéséhez?

Mennyi olaj kell egy szelet hús kisütéséhez?

Kiszámoltad már, hogy mennyi olaj kell egy szelet hús kisütéséhez?   

A válasz egyszerű, szinte semmi. Nem kell lemondanod a ropogós panírról azért, hogy spórolj az olajjal. Akár az egészséged, akár a pénztárcád miatt szeretnéd csökkenteni az olaj felhasználásodat, egy forrólevegős sütő tökéletes alternatíva lehet.

Mi az airfryer?

A forrólevegős fritőzhöz nem szükséghez olajat használni, ezáltal sokkal egészségesebb alternatíva a sütéshez és főzéshez egyaránt. Működésének kulcsa a beépített fűtőelem, illetve az a ventilátor, amely lehetővé teszi a forró levegő keringését. Akárcsak egy klasszikus légkeveréses sütőnél (csak energiatakarékosabb és kisebb).

„Airfryer”-ben készítve az ételek gyorsan ropogós felületet kapnak,  megőrzik azokat a tápanyagokat az ételekben, amiket a forró zsiradék tönkre tenne. Csökkenti a transz- és telített zsírok mennyiségét, így csökkentve a szívbetegségek kockázatát.

 

Melyiket válasszam?

Mielőtt lekapnánk az első forrólevegős sütőt a polcról, érdemes alaposan utána olvasni, teszteket böngészni. A piac már most tele van hasonló, szuper megoldásokkal kecsegtető modellekkel, azonban keményen mellé nyúlhatunk.

Hasznos lehet a döntésben, ha megbízható teszteknek és ajánlásoknak is utána nézünk. A mi személyes kedvencünk, a Cosori meleglevegős sütője például elnyerte az Amazon „Best seller” címet és a RED DOT AWARD-ot is.

 

Csak a háziasszonyoknak lehet jó?

Mindenekelőtt tudnunk kell, hogy ezek a készülékek nem ipari kiszolgálásra készültek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy csak a hétköznapi ételek elkészítésében nyújthatnak segítséget. A Cosori meleglevegős sütője például típustól függően 2-5 kg nyersanyagot is képes elkészíteni, így nagyobb családi rendezvények vagy akár büfék hasznos kiegészítőjévé is válthat.

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek