Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Érdekességek

2022. 07. 08. 00:00:00

Kiszámoltad már, hogy mennyi olaj kell egy szelet hús kisütéséhez?   

A válasz egyszerű, szinte semmi. Nem kell lemondanod a ropogós panírról azért, hogy spórolj az olajjal. Akár az egészséged, akár a pénztárcád miatt szeretnéd csökkenteni az olaj felhasználásodat, egy forrólevegős sütő tökéletes alternatíva lehet.

2022. 02. 01. 07:18:33

Kedves Partnerünk

Szeretnénk tájékoztatni, hogy az Árstop „hatósági fix ár” rendelet a kiskereskedelmi egységekre vonatkozik.

A Bahamas Kft. a lakossági vásárlásra vonatkozó októberi árazást és mennyiségi elérhetőségi követelményeket kell, hogy betartsa.

A nagykereskedelmi működést nem szabályozza ez a Kormány rendelet.

Szeretnénk tájékoztatni, hogy a lakosság részére a jelenlegi árakhoz vásárlási limitet vezetünk be, ami felette van a tavalyi, átlag napi vásárlási mennyiségnek.  

A nagykereskedelmi Partnereink számára nincs mennyiségi korlátozás a termékek elérhetőek a jelenlegi nagykereskedelmi árakon, folyamatosan.

2021. 05. 26. 15:09:43

 

A Kárpát-medencébe valószínűleg a római légiók hozták el, amelynek első magyar nyelvű receptje 1439-ben jelent meg. A már tojást is tartalmazó receptet a XVI. században írták le először, és az eszerint elkészített tésztát forró zsírban sütötték ki. Magyarországon egy vékony tésztájú változat terjedt el, de van ahol kisebb, nagyobb, vékonyabb vagy vastagabb palacsintákat készítenek.

2021. 03. 18. 13:51:07

A juh, vagy bárány húsa sok országban rendkívül népszerű, de itthon leginkább a húsvéti asztalhoz kötik.

 

Sokan idegenkednek tőle, pedig a fiatal bárányhús alapvetően ínyencségnek számít. A hús minősége nagymértékben függ a juh fajtájától, az álatok életterétől és a táplálékul szolgáló növényektől is. A hús minőségét az állat életkora is meghatározza. Minél idősebb az állat, annál sötétebb, durvább rostozatú a húsa, és annál erősebb az aromája is, amely gyakran megosztó. A fiatalabb bárány húsa világosabb, és finomabb rostozatú, a gourmet konyhák által kedveltebb.

A húsboltokban leggyakrabban báránycombot, vagy lapockát találunk.

2020. 11. 11. 12:12:40

 

 

Ha borkedvelő vagy, biztosan foglalkoztat a bor és étel párosítás kérdése. Vajon melyik ételhez milyen bort illik választani? Sok mindent olvas, hall az ember, de érdemes ezeket fenntartásokkal kezelni. Ilyen például a "fehér húshoz fehér bort, vörös húshoz vörös bort" ajánlás. A lényeg ugyanis nem a hús, vagy annak a színe. 

2020. 10. 07. 12:12:49

 

Azok között, akik legalább 2 alkalommal az ingyenes kiszállításhoz szükséges minimum érték felett, azaz legalább kétszer 10.000 forint feletti értékben vásárolnak, kisorsolunk egy Nespresso kávégépet. 

A nyereményjáték részleteit elolvashatod ITT.

 

2020. 06. 22. 12:55:49

 

Történészek szerint a belga halászok készítettek először zsiradékban kisütött krumplit még az 1600-as években: ha semmit sem fogtak aznap, kis szeletekre vágott és megsütött krumpli volt vacsorára, amely az apró halra emlékeztetett.

2020. 06. 09. 14:41:36

 

A saslik szó a krími tatár nyelvől ered, és jelentése: "valami a nyárson".  A pusztai népek eredetileg is nyílt tűzön, nyárson sütötték, általában bárányhúsból. Ennek megfelelője a török kebab, a görög szuvlaki és a grúz mtsvadi. A nyárson sült étel a 19. században, Oroszországban terjedt el széles körben. 

2020. 05. 28. 17:43:24

 

A gyorsfagyasztás, mint tartósítási eljárás célja egészen egyszerű. A termékeket minél hosszabb ideig tudjuk elfogyasztani lényeges minőségi változás nélkül. Ez sok esetben több hónap, vagy akár több év is lehet. Fagyasztott állapotban a termékek megőrzik eredeti ízüket, állományukat, felengedés után a friss termékekkel közel azonos élvezeti értéket tudnak biztosítani.