Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gombás rizottó

Gombás rizottó

 

A gomba vitaminokban és ásványi anyagokban is rendkívül gazdag élelmiszer. Amellett, hogy a népi gyógyászatban régóta használják különböző betegségek megelőzésére és gyógyítására, a különböző gombafajták változatos ízűek és zamatúak, így rengeteg féle étel készíthető belőlük.

 

Hozzávalók:

25 dkg rizottórizs

30 dkg gomba

3 evőkanál olaj

8 dl zöldség alaplé

5 dkg vaj

2 dl fehérbor

2 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

só, bors, kakukkfű

10 dkg reszelt parmezán

 

Elkészítés:

Az olaj és a vaj keverékén üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk rizst. Rövid pirítás után felöntjük a fehérborral és egy merőkanál alaplével. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Fűszerezés után hagyjuk elfőni a levét, majd újból felöntjük alaplével. Ezt addig ismételjük, amíg a rizs meg nem puhul.

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és egy kevés vajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Az egészet a rizshez adjuk, majd hozzákeverjük a reszelt parmezán sajtot és jól összeforraljuk.

Forrón tálaljuk!

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek