Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gesztenyekrémleves

Gesztenyekrémleves

 

A gesztenye az alacsony zsír- és magas rosttartalma miatt az őszi sütés-főzés egyik legjobb alapanyaga. Ha már eleget ettünk belőle sülve, főzhetünk belőle illatos, forró krémlevest.

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

300 g gesztenye

1 kis fej hagyma

1 db sárgarépa

5 dl víz

1 dl tejszín

2 evőkanál olaj

só, bors, ízlés szerint

 

Elkészítés:

A felaprított hagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a gesztenyét és addig főzzük, míg minden hozzávaló meg nem puhul. Beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Tálaljuk forrón, pirított hagymával és füstöltszalonnával!

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek