Gesztenyekrémleves
A gesztenye az alacsony zsír- és magas rosttartalma miatt az őszi sütés-főzés egyik legjobb alapanyaga. Ha már eleget ettünk belőle sülve, főzhetünk belőle illatos, forró krémlevest.
Hozzávalók 4 adaghoz:
300 g gesztenye
1 kis fej hagyma
1 db sárgarépa
5 dl víz
1 dl tejszín
2 evőkanál olaj
só, bors, ízlés szerint
Elkészítés:
A felaprított hagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a gesztenyét és addig főzzük, míg minden hozzávaló meg nem puhul. Beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Tálaljuk forrón, pirított hagymával és füstöltszalonnával!