Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Eredeti olasz lasagne

Eredeti olasz lasagne

 

Ki ne szeretné az olaszok a húsos-sajtos rétegelt tésztaételét? Rengeteg továbbfejlesztett változatát készítik szerte a világon, a spenótos-ricottástól, a gombás, vagy lazacos verziókig, ám az eredeti paradicsomos-darálthúsos talán mégis a legfinomabb mind közül. Könnyen elkészíthető és nagyon laktató.

 

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj       

1  közepes fej vöröshagyma      

1 nagy gerezd fokhagyma           

1.5 kg darált hús             

          

bors      

 

1.5 liter paradicsomszósz

bazsalikom        

10 dkg vaj          

3 ek liszt             

fél l tej 

kb. 750g lasagne tészta

 

sajt       

 

 

Elkészítés:

Olajban megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk. Ha majdnem kész, felengedjük a paradicsomszósszal. Ízesítjük bazsalikommal és jól összefőzzük.

A vajból, a lisztből és a tejből nem túl sűrű besamel mártást készítünk

Kiolajozott tepsibe rétegezzük a paradicsomos ragut, majd a besamelt, aztán a tésztát, amíg el nem fogy. A tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. Megszórjuk reszelt sajttal, alufóliával letakarva, 170 fokos sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek