Blog
Kiszámoltad már, hogy mennyi olaj kell egy szelet hús kisütéséhez?
A válasz egyszerű, szinte semmi. Nem kell lemondanod a ropogós panírról azért, hogy spórolj az olajjal. Akár az egészséged, akár a pénztárcád miatt szeretnéd csökkenteni az olaj felhasználásodat, egy forrólevegős sütő tökéletes alternatíva lehet.
Kedves Partnerünk
Szeretnénk tájékoztatni, hogy az Árstop „hatósági fix ár” rendelet a kiskereskedelmi egységekre vonatkozik.
A Bahamas Kft. a lakossági vásárlásra vonatkozó októberi árazást és mennyiségi elérhetőségi követelményeket kell, hogy betartsa.
A nagykereskedelmi működést nem szabályozza ez a Kormány rendelet.
Szeretnénk tájékoztatni, hogy a lakosság részére a jelenlegi árakhoz vásárlási limitet vezetünk be, ami felette van a tavalyi, átlag napi vásárlási mennyiségnek.
A nagykereskedelmi Partnereink számára nincs mennyiségi korlátozás a termékek elérhetőek a jelenlegi nagykereskedelmi árakon, folyamatosan.
A Kárpát-medencébe valószínűleg a római légiók hozták el, amelynek első magyar nyelvű receptje 1439-ben jelent meg. A már tojást is tartalmazó receptet a XVI. században írták le először, és az eszerint elkészített tésztát forró zsírban sütötték ki. Magyarországon egy vékony tésztájú változat terjedt el, de van ahol kisebb, nagyobb, vékonyabb vagy vastagabb palacsintákat készítenek.
A juh, vagy bárány húsa sok országban rendkívül népszerű, de itthon leginkább a húsvéti asztalhoz kötik.
Sokan idegenkednek tőle, pedig a fiatal bárányhús alapvetően ínyencségnek számít. A hús minősége nagymértékben függ a juh fajtájától, az álatok életterétől és a táplálékul szolgáló növényektől is. A hús minőségét az állat életkora is meghatározza. Minél idősebb az állat, annál sötétebb, durvább rostozatú a húsa, és annál erősebb az aromája is, amely gyakran megosztó. A fiatalabb bárány húsa világosabb, és finomabb rostozatú, a gourmet konyhák által kedveltebb.
A húsboltokban leggyakrabban báránycombot, vagy lapockát találunk.
Ha borkedvelő vagy, biztosan foglalkoztat a bor és étel párosítás kérdése. Vajon melyik ételhez milyen bort illik választani? Sok mindent olvas, hall az ember, de érdemes ezeket fenntartásokkal kezelni. Ilyen például a "fehér húshoz fehér bort, vörös húshoz vörös bort" ajánlás. A lényeg ugyanis nem a hús, vagy annak a színe.
Azok között, akik legalább 2 alkalommal az ingyenes kiszállításhoz szükséges minimum érték felett, azaz legalább kétszer 10.000 forint feletti értékben vásárolnak, kisorsolunk egy Nespresso kávégépet.
A nyereményjáték részleteit elolvashatod ITT.
Történészek szerint a belga halászok készítettek először zsiradékban kisütött krumplit még az 1600-as években: ha semmit sem fogtak aznap, kis szeletekre vágott és megsütött krumpli volt vacsorára, amely az apró halra emlékeztetett.
A saslik szó a krími tatár nyelvől ered, és jelentése: "valami a nyárson". A pusztai népek eredetileg is nyílt tűzön, nyárson sütötték, általában bárányhúsból. Ennek megfelelője a török kebab, a görög szuvlaki és a grúz mtsvadi. A nyárson sült étel a 19. században, Oroszországban terjedt el széles körben.
A gyorsfagyasztás, mint tartósítási eljárás célja egészen egyszerű. A termékeket minél hosszabb ideig tudjuk elfogyasztani lényeges minőségi változás nélkül. Ez sok esetben több hónap, vagy akár több év is lehet. Fagyasztott állapotban a termékek megőrzik eredeti ízüket, állományukat, felengedés után a friss termékekkel közel azonos élvezeti értéket tudnak biztosítani.